Látogatóink

Oldalainkat 17 vendég böngészi
Ingatlan bérbeadás PDF Nyomtatás E-mail

Így kellene adózni az  Airbnb-n hirdetett lakáskiadás után ! 

törvény az adószám kiváltása alól kizárólag ingatlan-bérbeadási tevékenység esetén ad mentesítést, azonban az Airbnb nem bérbeadásnak, hanem „egyéb szálláshely-szolgáltatás nyújtásának” minősül.

  • Aki tehát így adja ki lakását, annak mindenképpen adóznia kell. a NAV-hoz a bejelentkezést megelőzően szálláshely-üzemeltetési engedélyt kell beszerezni az adott település jegyzőjétől, aki igazolást állít ki, ez tartalmazza a szálláshely típusát is.
  • A fizető-vendéglátói jövedelem után 16 százalék személyi jövedelemadót kell fizetni.
  • Az adózó kétféle módon állapíthatja meg jövedelmét. Vagy tételes költségelszámolással, vagy tízszázalékos költséghányad alkalmazásával.
  • Az Airbnb-t, a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást általános forgalmi adó terheli, az alkalmazandó adómérték 18 százalék. Azonban nem kell feltétlenül áfát fizetniük a lakáskiadást interneten hirdetőknek, mivel a jogszabály az adóalanyok részére lehetőséget ad éves hatmillió forintig alanyi adómentesség választására.
  • Az adózó köteles számlát vagy nyugtát kiállítani. Ezenkívül a fizető-vendéglátó tevékenység online-pénztárgép-köteles, ennek használata alól akkor mentesülhet az adózó, ha vállalja, hogy a vendégeknek számlát állít ki. 
kukta.hu xforex.com Üdvözlet
 
Könyvelői Praktikum
Azonnali keresés a Könyvelői Praktikumban:
tevékenységeink
partnereink
kapcsolat